Naslovna HKD Napredak Upriličeni Napretkovi sportski dani 2021. godine

Upriličeni Napretkovi sportski dani 2021. godine

162

Manifestacija Napretkovi sportski dani 2021. godine svečano je otvorena u nedjelju, 29. kolovoza 2021. godine.

Na samom početku nazočnima su se obratili Irina Marković, voditeljica manifestacije, Vladimir Kanevčev, predsjednik Sportskog društva Napredak, Sretko Tomić, član Središnje uprave HKD Napredak i Samir Avdić, ministar za sport i kulturu Sarajevske županije.

Samir Avdić, ministar kulture i sporta SŽ, Sretko Tomić, član Središnje uprave HKD Napredak i Vladimir Kanevčev, predsjednik Sportskog društva Napredak

Irina Marković kroz svoj svečani govor prezentirala je povijest Sportskog društva Napredak i najavila samu manifestaciju.

Vladimir Kanevčev, predsjednik Sportskog društva Napredak, pozdravio je članice udruge unutar Sportskog društva Napredak i to: Šahovski klub Napredak Sarajevo, NK SAŠK 1910 Napredak, Hrvatsko planinarsko društvo „Bjelašnica 1923“ Sarajevo, Boćarski klub NAPREDAK – WILLA, Šahovski klub Napredak Zenica, Biciklistički klub Napredak Travnik, Teniski klub Napredak Zenica, Mažoretkinje HKD Busovača. Poželio je da ova manifestacija bude bolja i masovnija sljedeće godine te da postane tradicionalna. Nakon toga je uručio zahvalnicu i pehar najstarijoj planinarki Elzi Babić za dugogodišnje aktivnosti u planinarstvu. Predsjednik Kanevčev zahvalnicu je uručio i ministru za sport i kulturu SŽ Samiru Avdiću zbog podrške Ministarstva za sport i kuluru SŽ samoj manifestaciji.

Nazočnima se obratio i Sretko Tomić, član Središnje uprave HKD Napredak koji je službeno otvorio Napretkove sportske dane i zahvalio svima koji su se odazvali pozivu da sudjeluju na manifestaciji. Poželio je isto tako da se okupe u većem broju sljedeće godine.

Na samom kraju nazočnima se obratio Samir Avdić, ministar za sport i kulturu SŽ. Ministar Avdić je poručio da mu je izuzetno drago što su se u ovolikom broju okupili mladi sudionici. Posebno je istaknuo zadovoljstvo što su sudjelovali i sudionici izvan Sarajevske županije tj što dolaze s područja cijele Bosne i Hercegovine. Ministar je također poručio da ga raduje to što će neki od današnjih sudionika biti sutra ponosni reprezentativci Bosne i Hercegovine. On je također zaželio najstarijoj planinarki Elzi Babić puno zdravlja i sreće, i da dalje obilazi ljepote i planine naše domovine Bosne i Hercegovine.