Naslovna Društvo Sjećanje na zlatnu generaciju i najveće uspjehe Kluba borilačkih sportova Tuzla

Sjećanje na zlatnu generaciju i najveće uspjehe Kluba borilačkih sportova Tuzla

95

Klub borilačkih sportova Tuzla organizirao je manifestaciju “Svi naši ekipni trofeji” obilježavajući dvadeset godina od početka najznačajnijih sportskih klupskih uspjeha.

Ovaj sportski kolektiv je tri puta osvojio titulu europskih klupskih prvaka u seniorskoj ženskoj i jednom u juniorskoj ženskoj konkurenciji, tri puta je bio bronzani, a jednom srebreni. Svi uspjesi su vezani za izuzetnu generaciju sportistkinja i sportista (Merimu Softić, Lejlu Ferhatbegović, Mirsadu Suljkanović, Arnelu Odžaković, Unu Selman, Almu Ibrahimefendić, Almu Mehanović, Selmu Bešić i Nermina Sinanovića.

Zlatna generacija se tijekom druženja prisjetila velikih uspjeha, te izrazili svoju zahvalnost najzaslužnijim pojedincima i institucijama.

“Mi smo jedna generacija koja je obilježila historiju karatea u Bosni i Hercegovini. S Evropskog klupskog prvenstva imamo zlatnu i bronzanu medalju, a s Evropskog prvenstva regija četiri zlatne medalje i jednu bronzanu. Ženska seniorska ekipa KBS Tuzla – Sinalco, kako smo se tada zvali osvojila je prvo mjesto na karate turniru Croatia Open, a kadetsko – juniorska muška i ženska ekipa donijela je i treće mjesto sa Evropskog prvenstva iz Turske”, izjavio je za Fenu Fikret Selman, trener ove zlatne generacije i organizator manifestacije “Svi naši ekipni trofeji”.

KBS Tuzla od osnivanja 1997. godine osvojio je više od osam tisuća medalja.

“Ostaje jedino žal za olimpijskom medaljom koja zbog različitih okolnosti u našem sportu nije došla u Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je Selman.

Treneri ovog kluba još uvijek vrše upis novih karatista, osvajaju medalje sa nekim novim mladim ljudima, ali pamte generaciju kakvu je teško imati ponovo.