Naslovna Društvo Prvo grupno cijepljenje protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona

Prvo grupno cijepljenje protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona

99

U sklopu zajedničke akcije koju su pokrenuli Kantonalna gospodarska komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, počinje cijepljenje protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona.

Ranije su Komora i Zavod pozvali sve gospodarske subjekte da potaknu svoje zaposlenike na pravodobno cijepljenje i na taj način doprinesu sigurnom poslovnom okruženju i smanje mogućnost uvođenja restriktivnih mjera u zimskom periodu.

“S tim u vezi, već u petak (s početkom u 9.00 sati) bit će organizovano prvo grupno cijepljenje u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona “, navodi se.

Desetak poslovnih subjekata već je registrirano, rade se popisi i rasporedi cijepljenja, a prema planu i programu za realizaciju projekta prva tvrtka je “Green” Gračanica. Cijepljenje radnika trenutno dostupnim cjepivima bit će organizirano u prostorijama tvrtke. Kako podsjeća Kantonalna gospodarska komora u Tuzli u priopćenju za javnost, cijepljenje je najučinkovitiji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način borbe protiv širenja pandemije.

“Cijepljenjem protiv COVID-19 u organizam unosimo materiju koja stimuliše naš imunološki sistem da samostalno stvara otpornost (imunitet) na virus korona. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda “, naglašava se.

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona ponovno pozivaju privredne subjekte u Tuzlanskom kantonu da animiraju radnike, obavijeste ih o zajedničkoj akciji i dostave liste zainteresiranih radnika (sa matičnim brojem) Privrednoj komori Kantona iz Tuzle.

“Sve to s ciljem organiziranja termina za cijepljenje na mjestu cijepljenja u određenoj lokalnoj zajednici. U slučaju većeg broja zainteresiranih zaposlenika, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona organizirat će mobilni tim i izvršiti cijepljenje u prostorijama tvrtke. Moguće je slanje popisa i dobivanje dodatnih informacija na e-mail adresu komora@kpktz.ba ili edina@kpktz.ba, Kontakt telefon 035 / 369-550”, ističe se.