Naslovna Istaknuto Najava: Projekcija filma “Od gnijezda do zvijezda”

Najava: Projekcija filma “Od gnijezda do zvijezda”

114

U okviru Festivala mladih 2021. Pozorište mladih Tuzle mladih u saradnji sa Udruženjem “Mladi Tuzle” Tuzla organizira projekciju filma “Od gnijezda do zvijezda” koji je snimljen 2019. godine u produkciji Mladi Tuzle uz potporu Fondacije tuzlanske zajednice.

Kratki igrani film “Od gnijezda do zvijezda” emotivna je priča o prijateljstvu s kojim se svijet mašte pokušava nositi s teškim ili nimalo rješivim situacijama u stvarnosti.

Glavna tema filma je vršnjačko nasilje, ali i nasilje u obitelji, predstavljeno kao svakodnevica i prepreka odrastanju. U isto vrijeme radnja prati djevojčicu i dječaka kao osnovnoškolce izložene negativnim komentarima koji postupno dovode do isticanja ozbiljnosti biti problema problema vršnjačkih odnosa. Imenovanje uzroka problema i mogućnost promjene pasivnosti društva u razumijevanju ozbiljnosti mogućih posljedica nasilja ciljevi su ovog kratkog filma.

Film se prikazuje u subotu, 18. rujna 2021. godine. u 20:00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzla (dvorana Kaleidoskop). Ulaz na projekciju je besplatan, no zbog ograničenog broja posjetitelja potrebna je prethodna najava dolaska na 061 365 600 (sms, viber, whatsup).