Naslovna Društvo Gvardijan tuzlanski, Fra Željko Nikolić uputio čestitku povodom blagdana Kurban-bajrama

Gvardijan tuzlanski, Fra Željko Nikolić uputio čestitku povodom blagdana Kurban-bajrama

329

U povodu predstojećeg blagdana Kurban-bajrama, gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Tuzli, Fra Željko Nikolić uputio je čestitku muftiji tuzlanskom Vahidu- ef. Fazloviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, koju prenosimo u cjelosti:

“Poštovani gospodine Fazloviću,

u ime franjevaca i Franjevačkoga samostana Tuzla Vama i svim muslimanima našega grada čestitam Kurban Bajram, blagdan žrtve, bogobojaznosti i hodočašćenja. 

Uspomena na Abrahama/Ibrahima, koji je zajednički praotac monoteističkoga suglasja naših velikih vjerničkih tradicija, neka u svima nama učvrsti povjerenje u Boga te u mogućnost međureligijskoga i međuljudskoga sporazumijevanja u našemu društvu i državi, koje opterećuju neodgovornost i nebriga za maloga čovjeka, a koji stoji u središtu objave Boga u svim abrahamskim tradicijama.  

Žrtva Bogu koju evocira i uprisutnjuje Bajram zapravo je poziv čovjeku da se do kraja preda Bogu te da u njemu nađe izvor smisla života, izvor međuljudskoga pomirenja te izvor pravednosti, ljubavi i solidarnosti. 

Upravo su predanje Bogu, izvoru i smislu života, potreba pomirenja i život u pravednosti, ljubavi i solidarnosti nasušne potrebe i našega društva, države i grada u kojem zajednički živimo i dijelimo vjerničku odgovornost. 

Uz pozdrav „Mir i Dobro“ sv. Franje Asiškoga želim Vama i svim islamskim vjernicima još jedanput čestitati ovaj veliki blagdan.

S osobitim znakom poštovanja.

Fra Željko Nikolić, gvardijan”