Naslovna HKD Napredak U organizaciji HKD Napredak Lukavac u petak započinje Međunarodna likovna kolonija Bistarac

U organizaciji HKD Napredak Lukavac u petak započinje Međunarodna likovna kolonija Bistarac

891

Međunarodna likovna kolonija Bistarac ponovno, nakon dvije godine, otvara svoja vrata u petak 23. srpnja. Sudionici kolonije ove godine će biti umjetnici iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije, a već u četvrtak uvečer stići će u ovaj grad.

Kako je za Hrvatski glasnik rekla Božana Vilušić Tomić, predsjednica HKD Napredak Lukavac oni će u petak u jutarnjim satima krenuti s radom, a svečano otvorenje Kolonije dogodit će se navečer u 19, 00 sati u župnoj crkvi svetoga Ante Padovanskoga. U subotu su u okviru Kolonije planirane promocije knjiga mlade književnice Ivone Grgić „Muzej nostalgija“ i Lukavčanke Minele Ćosić „Savršeno istempirana nesreća“. Svečanost zatvaranja Kolonije, kada će biti predstavljeni i novonastali radovi, planirana je za nedjelju u 16, 00 sati. Sve aktivnosti se održavaju u dvorištu crkve u Lukavcu.

„Poslije pauze od godinu i pol, otkazivanja nekih manifestacija koje su bile planirane u tom periodu, sad je osjećaj zadovoljstva i sreće što možemo nastaviti s radom makar i u manjem obimu. Jer tijekom Kolonije su bile organizirane i biciklističke staze te posjete mladih koloniji. Sada će to biti u manjem obimu, ali svakako puno bolje nego kad nismo bili u mogućnosti to organizirati“, istaknula je predsjednica HKD Napredak Lukavac Božana Vilušić Tomić.

Ulaz je slobodan i sve aktivnosti će biti organizirane u skladu s epidemiološkim mjerama. Pokrivitelj Međunarodne likovne kolonije Lukavac je Općina Lukavac.