Naslovna HKD Napredak Na spomendan HKD Napredak predstavljanje knjige aforizama „Kula od karata zlata“ Ivana...

Na spomendan HKD Napredak predstavljanje knjige aforizama „Kula od karata zlata“ Ivana Vrljića

227

U ponedjeljak , 5 . srpnja na spomendan HKD Napredak kada se slavi sv. Ćiril i Metod i kada je u cijelom društvu svečano bit će upriličeno predstavljanje knjige aforizama „ Kula od karata zlata“ autora Ivana Vrljića s početkom u 19:30 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače  u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Ovo je druga knjiga po redu Vrljićeva, a izašla je u nakladi HKD Napredak Glavne podružnice Mostar. Svoj prvijenac zbirku poezije „Putnik u vremenu“ objavio je u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.

O knjizi će govoriti mostarska književnica Anita Martinac, a za glazbeni dio pobrinuti će se magistrica glazbene umjetnosti Lucija Hrstić na glasoviru. Aforizme će kazivati mladi pjesnik Ivan Volić, a dok će programom moderirati Marko Suton, član HKD Napredak Glavna podružnica Mostar,

U ime mostarske podružnice HKD Napredak i Povjerenstva za izdavaštvo i medije HKD Napredak obratit će se Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak.

Ivan Vrljić je rođen u Mostaru 1989. godine. Diplomirao je smjer povijest umjetnosti i filozofiju pri Filozofskom fakultetu u Mostaru. Član je HKD-a Napredak. Radi kao profesor u Gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru. Kolumnist je  više mostarskih portala. Piše književne kritike, recenzije, osvrte s područja umjetnosti. Pjesme su mu prevedene na slovenski i engleski jezik.