Naslovna Istaknuto U Tuzli upriličen svečani Bajramski koncert

U Tuzli upriličen svečani Bajramski koncert

367

Sinoć je na prepunom Trgu Slobode održan svečani Bajramski koncert, pod rukovodstvom Gradskog ansambla “Lege Artist”, organiziran u suradnji sa Centrom za kulturu Tuzla i Gradom Tuzla.

Kako su sami organizatori ranije izjavili želja im je bila na ovaj način prikazati ljepotu multikulturalnosti Tuzle.

“Posebno bogatstvo ovog koncerta ogleda se u činjenici da će kao solisti, koji će izvoditi islamsku duhovnu muziku, nastupiti pripadnici svih konfesija, članovi našeg hora. Na to smo posebno ponosni”, izjavio je umjetnički rukovodilac zbora “Lege Artis” Jasmin Hasić.

Na koncertu su nastupili brojni solisti uz Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla, Vokalne ansamble Libero i Magnifico iz Živinica, a specijalni gost koncerta bio je jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih izvođača sevdalinke Nedžad Salković.

“Veliko je zadovoljstvo što je tu ideju kao kvalitetnu prepoznao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i odlučio se uključiti u njenu realizaciju. Posebno bogatstvo ovog koncerta ogleda se u činjenici da su kao solisti, koji su izvodili islamsku duhovnu muziku, nastupili pripadnici svih konfesija, članovi našeg hora. Na to smo posebno ponosni” – istakao je umjetnički rukovodilac zbora Lege Artis Jasmin Hasić.

(HG)